Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Halaman 111: Worksheet 2.16 dan 2.17

AKURAT.CO Pada pelajaran Bahasa Inggris kelas 9, siswa diminta untuk memahami cara menggunakan kata penghubung waktu (time connectors) seperti once, before, after, dan as soon as untuk menggabungkan dua peristiwa dalam sebuah kalimat.
Materi ini dapat ditemukan di halaman 111 buku paket, tepatnya dalam Worksheet 2.16 dan 2.17, yang berfokus pada penyusunan kalimat berdasarkan urutan kejadian.
Untuk membantu siswa dalam belajar mandiri, berikut disajikan kunci jawaban dan contoh penyelesaian soal Bahasa Inggris kelas 9 halaman 111 yang bisa dijadikan panduan, tentunya setelah mencoba mengerjakan soal terlebih dahulu dengan pendampingan orang tua atau wali.
Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Halaman 111
Worksheet 2.16
c. Connect the following events with the connectors provided. Pay attention to the order of the events. Look at the example.
1. Event 1: We finished swimming
Event 2: We took a shower
Connector: Once
Answer: Once we inished swimming, we took a shower.
2. Event 1: We arrived in our room
Event 2: We took a rest
Connector: As soon as
Answer: As soon as we arrived in our room, we took a rest.
3. Event 1: We arrived at the beach
Event 2: We went swimming
Connector: After
Answer:
We went swimming after we arrived at the beach. (atau)
After we arrived at the beach, we went swimming.
4. Event 1: We arrived at the beach
Event 2: We took some photos
Connector: After
Answer:
After we arrived at the beach, we took some photos. (atau)
We took some photos after we arrived at the beach.
5. Event 1: We enjoyed the sunset
Event 2: We went back to the hotel
Connector: Before
Answer:
Before we went back to the hotel, we enjoyed the sunset. (atau)
We enjoyed the sunset before we went back to the hotel.
6. Event 1: The captain checked all passengers
Event 2: The boat departed from the island
Connector: Before
Answer:
Before the boat departed from the island, the captain checked all passengers. (atau)
The boat departed from the island after the captain checked all passengers.
Worksheet 2.17
d. Complete the following sentences with your idea.
1. Before I went to the beach last week, ___________________.
Answer:
- Before I went to the beach last week, I packed my swimsuit and sunscreen. (atau)
- Before I went to the beach last week, I bought some snacks and drinks.
2. Once I inished my breakfast, ___________________.
Answer:
- Once I finished my breakfast, I went for a morning walk. (atau)
- Once I finished my breakfast, I started packing my bag for the trip.
3. As soon as I put on my goggles, ___________________.
Answer:
- As soon as I put on my goggles, I jumped into the swimming pool. (atau)
- As soon as I put on my goggles, I swam toward the coral reef.
4. ___________________after I got on the boat.
Answer:
- I took some photos of the sea after I got on the boat. (atau)
- I waved goodbye to the people on the shore after I got on the boat.
5. ___________________ once I arrived at the hotel.
Answer:
- I took a shower and changed my clothes once I arrived at the hotel. (atau)
- I lay down on the bed and took a nap once I arrived at the hotel.
Dilarang mengambil dan/atau menayangkan ulang sebagian atau keseluruhan artikel di atas untuk konten akun media sosial komersil tanpa seizin redaksi.
Berita Terkait
Berita Terkini
Terpopuler
- 1Tidak Semua Pengabdian Berujung Bintang, Hormat untuk Kolonel Edward Sitorus
- 2Kalender Jawa 15 Oktober 2026: Watak Weton Kamis Kliwon Dikenal Ramah dan Mudah Bergaul
- 3Kalender Jawa 14 Oktober 2026: Rabu Wage Dikenal Punya Watak Teguh dan Penuh Pertimbangan
- 4Boyamin Duga Nusron Wahid ke Malaysia Usai Menghindari Panggilan KPK
- 5Bangkai Kapal Tertua di Dunia Berusia 4.700 Tahun Ditemukan di Turki, Apa Saja yang Terungkap?
- 6Dua Jenderal TNI AD Dinilai Memenuhi Syarat Jadi Calon Panglima TNI, Siapa Saja?
- 7Tudingan Ijazah Palsu Dirinya dan Gibran Terus Bergulir, Jokowi: Berpotensi Pengalihan Isu
- 8Trump Sudah Berhati-Hati Terlibat Perang, Netanyahu Berupaya Memicu Kembali Konfrontasi dengan Iran
- 9Dua Tahun Dipimpin Prabowo: Harga Pupuk Turun 20 Persen, Kesejahteraan Petani Meningkat
- 10Boyamin Duga Nusron Wahid ke Malaysia Usai Menghindari Panggilan KPK









